Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en voordelen van een RVS Keukenblad?

Een RVS Keukenblad heeft een aantal praktische eigenschappen die het uitermate geschikt maken voor intensief gebruik in de keuken. De belangrijkste voordelen van een RVS keukenblad hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Een RVS keukenblad is:

  • Hygiënisch – Even snel schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en een vochtig doekje en je keukenblad is klaar voor de volgende ronde.
  • Gemakkelijk in het onderhoud – Een RVS keukenblad is water-, hitte- en vlekbestendig, waardoor het werkblad lang mooi blijft. Je hoeft het werkblad geen extra behandelingen te geven, zoals dat bij sommige andere materialen (bijvoorbeeld Graniet of Composiet) wel moet. Let op: Voor hete pannen adviseren we je wel om altijd een onderzetter te gebruiken.
  • Duurzaamheid – Een RVS Keukenblad gaat ondanks intensief gebruik vaak tientallen jaren mee. En na eventuele vervanging kan het keukenblad volledig gerecycled worden

Naast deze functionele eigenschappen is een RVS keukenblad vooral een echte blikvanger in de keuken! Door de verschillende afwerkingen en randdiktes past een RVS keukenblad in bijna ieder interieur. Meer hierover lees je in ons blog over de verschillende afwerkingen.

Alle FAQ