RVS afwerkingen – Welke afwerking kies jij voor je nieuwe RVS keukenblad?

Vier soorten RVS afwerking

Professionele chefs zweren er al jaren bij, maar je ziet ze ook steeds vaker bij mensen thuis: een exclusief keukenblad van roestvrij staal (RVS). Waar professionele horecabedrijven vaak kiezen voor de standaard gladde RVS afwerking, zie je bij consumenten meer variatie in de afwerking van RVS keukenbladen. Bij RVSwerkblad.nl bieden we RVS werk- en keukenbladen in verschillende diktes en afwerkingen, zodat je zelf de afwerking kunt kiezen die past bij je keuken en interieur. Bekijk hieronder de meest voorkomende afwerkingen en kies jouw favoriet.

Korrel 320 Geslepen RVS – Voor een glad en strak resultaat


Korrel 320 geslepen RVS is de standaard afwerking waarin de roestvrij stalen basisplaten bij ons binnenkomen. K320 staat net als bij schuurpapier voor de grofheid van het schuurlint. De machinaal aangebrachte afwerking in de lengte van het blad zorgt voor een gladde afwerking met een lage oppervlakteruwheid. De slijprichting is blijvend zichtbaar.

Standaard RVS afwerking - Korrel 320 Geslepen
Korrel 320 geslepen RVS geeft een glad en strak resultaat

Richtingloos geborsteld RVS – Voor een mattere afwerking

Liefhebbers van een wat matter ogend RVS aanrechtblad kunnen kiezen voor een richtingloos geborstelde afwerking. Deze afwerking wordt handmatig toegepast en heeft geen specifieke slijprichting. Richtingloos borstelen wordt ook wel orbitaal borstelen genoemd.

Voorbeeld van Richtingloos Geborsteld RVS
Richtingloos geborsteld RVS zorgt voor een mattere afwerking

Warmgewalst RVS 4mm – Voor een robuuste en stoere uitstraling

De optie warmgewalst is alleen beschikbaar voor massieve RVS keukenbladen van 4 mm. Daarom hanteren wij de term ‘4mm warmgewalst RVS’. Warmgewalst wil zeggen dat het RVS blad geen nabewerking heeft ondergaan na het walsen. Dit geeft het materiaal een robuuste en stoere uitstraling.

Warmgewalst RVS is alleen beschikbaar in 4 mm massieve keukenbladen

Wafelprofiel RVS – De klassieke RVS afwerking voor optimale degelijkheid

Tot slot het wafelprofiel of wafelmotief RVS. Het wafelprofiel is een RVS klassieker die zijn sporen verdiend heeft. Dit profiel wordt machinaal aangebracht en zorgt voor een solide afwerking.

Voorbeeld afwerking - RVS met wafelprofiel
Het klassieke wafelprofiel RVS werkblad zorgt voor optimale degelijkheid


Een Uniek RVS Werkblad

Op veel sites wordt aangegeven dat de krasgevoeligheid 1 van de grootste nadelen is van RVS. Wat we nu juist zo mooi vinden is dat deze gebruikssporen je werkblad een eigen en uniek karakter geven. Het RVS werkblad gaat als het ware ‘leven’. Natuurlijk is het goed om een snijplank en andere attributen gebruiken, maar het voorkomen van krassen is onbegonnen werk.

Sommige RVS afwerkingen zijn gevoeliger voor krassen
Krassen brengen het RVS materiaal tot leven

De verschillende RVS afwerkingen met eigen ogen zien?

Ben je van plan om voor je keuken of buitenkeuken een RVS werkblad op maat aan te schaffen, maar twijfel je nog wat de beste afwerking is? Bezoek dan onze showroom in Kampen of vraag een sample pakket aan met monsters van de verschillende soorten RVS afwerkingen zodat je deze op je gemak thuis kunt beoordelen. Indien je al een keuze gemaakt hebt dan kun je met onze online configurator direct je eigen RVS keukenblad samenstellen voor een vrijblijvende aanbieding op maat.

Bij RVSwerkblad.nl vind je altijd een uitvoering die past bij jouw keuken en interieur!
Bij RVSwerkblad.nl vind je altijd een RVS afwerking die past bij jouw keuken en interieur!

Gerelateerde blogs

Naar alle blogs