RVS afmetingen – Wat is de maximale afmeting van een RVS keukenblad?

Massief warmgewalst RVS keukenblad

Eén van de eerste stappen bij het samenstellen van een RVS werk- of keukenblad is het bepalen van de juiste afmetingen. Hierbij is het van belang om met enkele zaken rekening te houden. In dit artikel leggen we je uit waar je zoal op moet letten.

Afmetingen van de RVS-basisplaten

Het maken van een RVS keukenblad start met een RVS-basisplaat. Dit is de plaat zoals die bij ons in de fabriek binnenkomt. Deze plaat vormt de basis voor alle RVS keukenbladen die we maken. De afmetingen van de RVS-basisplaten zijn maximaal 3800 mm bij 1500 mm.

Blijft je RVS aanrechtblad binnen deze afmetingen, dan hoef je hier verder geen rekening mee te houden. Als je kiest voor een RVS werkblad dat langer of dieper is dan de basisplaat, dan moet je rekening houden met 2 scenario’s: lassen of koppelen.

Lassen of koppelen

Als je een extra lang werkblad of een L- of U-indeling wenst, dan zullen je twee (of meer) werkbladen aan elkaar moeten bevestigen. Dit kan op twee manieren: Lassen of Koppelen. Kies je voor lassen, dan lassen we in de fabriek een extra stuk plaat aan de RVS-basisplaat vast. Dit lassen gebeurt machinaal voor een zo gelijk en consistent mogelijk resultaat. De fabrieksfoto’s hieronder laten zien hoe de lasnaad eruitziet als je besluit om twee delen aan elkaar te laten lassen.

Kies je voor koppelen, dan maken we de RVS werkbladen met een steeknaad zodat je ze in elkaar kan schuiven en af kan kitten. Onderstaande afbeelding laat zien hoe een in elkaar geschoven blad eruitziet bij één van onze klanten.

Het voordeel van een lasnaad is dat deze waterdicht en muurvast is. Het nadeel is dat het grote blad wel door de deur moet passen. Vooral bij een hoekblad kan dat een beperking zijn. Een steeknaad daarentegen is altijd bij je thuis in elkaar te schuiven. Hierdoor is dit vaak een praktischere oplossing om het blad in je keuken te krijgen. Voor een goede waterdichte verbinding moet je deze wel met kit monteren. Doe je dit, dan beleef je er jarenlang plezier aan.

Wat je ook kiest, beide opties blijven zichtbaar omdat de bladen pas na het slijpen gelast zijn. Het helemaal onzichtbaar maken van de koppeling is dus onmogelijk.

Inmeten, leveren & monteren

Omdat het inmeten van een keukenblad soms heel precies moet gebeuren, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze professionele inmeetservice. In dat geval komt één van onze collega’s bij je langs om het keukenblad in te meten. Tegelijk kan hij je ook van aanvullende informatie en advies voorzien.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het werkblad door ons te laten leveren en monteren. De levering faciliteren we met onze eigen vrachtwagen. De montage wordt gedaan door één van onze professionele monteurs. De opties voor inmeten, leveren en monteren kun je aanvinken bij het opvragen van een offerte via onze website.

Direct beginnen met samenstellen van je RVS keukenblad? Klik dan HIER en start onze online configurator!

Gerelateerde blogs

Naar alle blogs