Randdiktes RVS keukenbladen – Welke mogelijkheden zijn er?

De randhoogte van een werk- of keukenblad heeft een grootte invloed op de uitstraling. Een dikker keukenblad geeft vaak een robuustere uitstraling, terwijl een dunner werkblad juist een strakke uitstraling geeft. Afhankelijk van je wensen kun je met een RVS werk- of keukenblad alle kanten op. Bij RVSwerkblad.nl bieden we standaard RVS keukenbladen in 7 verschillende randdiktes op basis van twee verschillende varianten, namelijk Massief (4 mm) of Hout onderlijmd (20, 30, 40, 60 en 80 mm).

Bij Massief gaat het om een 4 mm dik massief RVS keukenblad zonder onderlijming. Kies je voor Hout onderlijmd dan krijg je een werkblad met een RVS bladdikte van 1,2 mm die verlijmd wordt op een houten kern. Beide varianten zijn even sterk en duurzaam, dus het gaat vooral om wat je zelf het mooist vindt. Hieronder vind je van beide varianten een voorbeeld.

Massief RVS keukenblad met 4mm randdikte
Massief RVS keukenblad met 4mm randdikte

Het hout waarmee we het RVS werkblad onderlijmen is standaard afgedekt door een RVS rand. Aan de zijden die niet in het zicht staan – zoals de muurkant – is deze afdekking vaak overbodig. De rand wordt gemaakt door de basisplaat als het ware om te buigen. Het geheel van het werkblad bestaat daarmee uit één stuk.

RVS keukenblad met hout onderlijmd

Welke randdikte je ook kiest, de gebruiksaanwijzingen blijven hetzelfde. Het belangrijkste verschil tussen een massief werkblad en een met hout onderlijmd werkblad is de prijs. Vanwege de prijs van RVS is het voordeliger om te kiezen voor een met hout onderlijmd werkblad. Hier zit naar verhouding minder RVS in verwerkt dan in een 4 mm massief werkblad.

Kies je voor een 4mm blad in combinatie met een ingelaste spoelbak, dan is het goed om rekening te houden met de inlasmogelijkheden. Hier kun je meer lezen over voor- en nadelen van elke techniek.

Tot slot moet je ook rekening houden met de afwerking van het werkblad. Een warmgewalste afwerking is bijvoorbeeld alleen mogelijk bij een 4 mm blad. In dit artikel leggen we meer uit over de verschillende RVS afwerkingen.

Gerelateerde blogs

Naar alle blogs