RVS Onderhoud – Onderhoud en reinigingstips voor je RVS keukenblad

Kookeiland met RVS keukenblad

Een roestvrijstalen werk- of keukenblad voegt stijl en moderniteit toe aan elke keuken. Maar om ervoor te zorgen dat het er altijd stralend uitziet, is het belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier schoonmaakt en onderhoudt. In dit blog delen we handige onderhoud en reinigingstips en tricks om je roestvrijstalen keukenblad in topconditie te houden.

Tip 1 – Dagelijks onderhoud

Om dagelijkse vlekken en vuil te verwijderen, gebruik je een milde afwasmiddeloplossing en een zachte doek. Veeg het keukenblad af met deze oplossing en spoel het vervolgens grondig af met schoon water. Dit helpt om vingerafdrukken, vlekken en voedselresten te verwijderen en het oppervlak glanzend te houden. 

Gebruik geen schurende materialen zoals schurende sponzen of schuurmiddelen omdat deze krassen kunnen veroorzaken op je RVS keukenblad. 

Tip 2 – Behandeling van hardnekkige vlekken

Als er hardnekkige vlekken of verkleuringen op je keukenblad zitten, dan kun je een pasta maken van zuiveringszout en water. Breng de pasta aan op de vlek, laat het enkele minuten intrekken en wrijf het vervolgens voorzichtig weg met een zachte doek. Spoel het keukenblad grondig af en droog het af met een schone doek.

Chemische of zuurhoudende schoonmaakmiddelen, zoals azijn, kunnen schade veroorzaken aan het roestvrijstalen oppervlak. Vermijd daarom het gebruik van azijn en andere zure of bijtende schoonmaakmiddelen op je RVS keukenblad. Als je hardnekkige kalkaanslag hebt, kun je een speciaal roestvrijstalen reinigingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor het verwijderen van kalk.

Tip 3 – Polijsten

Om je roestvrijstalen keukenblad beter zijn glans te laten behouden, kun je hem regelmatig polijsten. Gebruik een roestvrijstalen polijstmiddel en volg de instructies op de verpakking. Breng het polijstmiddel aan op een zachte doek en wrijf het gelijkmatig over het gehele oppervlak van het keukenblad. Dit helpt om kleine krasjes te verminderen en een mooie glans te behouden.

Tip 4 – Bescherming tegen krassen

Krassen zul je met een RVS keukenblad nooit helemaal voorkomen, maar je kunt dit wel beperken door snijplanken en onderzetters te gebruiken bij het werken met scherpe voorwerpen of hete pannen. Hiermee voorkom je direct contact tussen het roestvrijstalen oppervlak en krassende of schurende materialen.

Een roestvrijstalen keukenblad kan een prachtige en duurzame toevoeging zijn aan je keuken, maar het vereist wel de juiste zorg en onderhoud. Met bovenstaande onderhoud en reinigingstips, kun je je keukenblad in optimale conditie houden.

Gerelateerde blogs

Naar alle blogs