Duurzaamheid RVS – Is een RVS keukenblad duurzaam?

Een robuust aanrecht afgemaakt met een 4mm Warmgewalst RVS werkblad

Roestvrij staal staat bekend als modern en hygiënisch materiaal, maar het is ook nog eens een heel duurzaam materiaal. Het is een combinatie (legering) van staal, chroom en nikkel, die zeer goed bestand is tegen corrosie, slijtage en oxidatie. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen op het gebied van duurzaamheid ten opzicht van andere, minder duurzame materialen.

1. Lange levensduur: 
Roestvrij staal heeft een zeer lange levensduur. Een keukenblad van RVS gaat vaak jarenlang mee zonder kwalitatief te verslechteren. Dit maakt het een kosteneffectief materiaal op de lange termijn en vermindert de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd voor vervangende producten. Tip: Lees ons blog over onderhoud en reiniging om je RVS keukenblad in optimale conditie te houden. 

2. Recyclebaar: 
Naast de lange levensduur is roestvrij staal ook volledig recyclebaar. Dit betekent dat het RVS keukenblad vervanging volledig kan worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies. Dit geldt ook voor eventueel restmateriaal dat overblijft tijdens het productieproces. Dit zorgt dat er minder afval wordt gestort op stortplaatsen, wat leidt tot minder belasting voor het milieu.

3. Corrosiebestendig: 
Roestvrij staal is zeer goed bestand tegen corrosie en roestvorming. Het wordt niet of nauwelijks aangetast door water, lucht en/of andere corrosieve stoffen. Dit vermindert de behoefte aan vervangende producten en vermindert de impact op het milieu. 

Kortom, roestvrij staal is een duurzaam alternatief dat tal van voordelen biedt vergeleken met andere veel gebruikte materialen voor werk- en keukenbladen. Door de langere levensduur is er minder behoefte aan vervangende producten. De keuze voor een duurzaam keukenblad van RVS is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar helpt ook de impact op het milieu te verminderen.

Gerelateerde blogs

Naar alle blogs